Două percheziţii domiciliare în comuna Şoimari, la o persoană bănuită de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori
La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în comuna Şoimari, la o persoană bănuită de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.
Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii. 
În fapt, în perioada septembrie- noiembrie 2022 bărbatul ar fi tăiat şi sustras 8 arbori de diferite specii din fondul forestier naţional, situat pe raza teritorial administrativă a comunei Cărbuneşti.
Prejudiciul cauzat este de 964,54 de lei. 
În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate două motofierăstraie, un cablu metalic şi un lanţ folosit la tăierea şi sustragerea materialului lemnos, precum şi cantitatea de 0,82 de metri cubi material lemnos din specia gorun, carpen şi salcâm.
Totodată, la un alt imobil pe care îl deţine bărbatul a fost descoperită şi indisponibilizată cantitatea de 16,027 de metri cubi material lemnos, pentru care acesta nu a putut dovedi în întregime provenienţa acesteia.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.
Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale dar şi de sprijinul reprezentanţilor Ocoalelor  Silvice Vălenii de Munte şi Cislău.
 
sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana