IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN LOCUINŢE ŞI SOCIETĂŢI COMERCIALE (video)
UPDATE:
În urma probatoriului administrat faţă de 4 tineri cu vârstele de 14( 2), 16, respectiv 17 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
Miercuri dimineata,poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la persoane bănuite de furt calificat, distrugere şi lovire sau alte violenţe.
 
9 tineri cu vârstele cuprinse între 13 şi 17 ani au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii, în prezenţa reprezentanţilor legali.
 
Poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au documentat activitatea infracţională a tinerilor care în cursul anului 2022 ar fi sustras bunuri, dar şi diverse sume de bani din locuinţe şi societăţi comerciale.
 
În urma săvârşirii infracţiunilor aceştia ar fi distrus distrus mai multe obiecte de mobilier.
 
Totodată, tinerii ar fi exercitat acte de violenţă asupra altor tineri dar şi asupra unei persoane cu dizabilităţi.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 17.800 de lei.
 
În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite o parte din bunurile sustrase, dar şi mijloace materiale de probă.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab" Ploieşti.
 
Video:IJP Prahova/Politia Romana