POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU FOST IN CONTROL LA FESTIVALUL FERMIERULUI MUNTEAN
 
Ieri, 5 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova, împreună cu cei ai Poliţiei oraşului Breaza au desfăşurat o acţiune în localitatea Podu Vadului, pe linia protecţiei animalelor
Astfel, în cadrul Festivalului Fermierului Muntean poliţiştii au verificat condiţiile de deţinere, întreţinere, hrană, apă şi spaţiu de mişcare pentru aproximativ 22 de exemplare canine, 7 cabaline, 2 ponei, 25 de ovine, 20 de caprine, 20 de iepuri şi 50 de păsări.
Totodată, au fost verificate carnetele pentru exemplarele canine ( vaccinarea antirabică, sterilizarea, deparazitarea internă şi deparazitarea externă).
De asemenea, s-a avut în vedere prevenirea şi combaterea deţinerii sau transportului de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitar veterinare, dar şi prevenirea şi combaterea comercializării ilegale de animale.
În cadrul acţiunii, a fost identificat un bărbat, deţinător a două exemplare canine din rasa Kangal căruia i-au fost solicitate documentele acestora, menţionând faptul că nu le are asupra sa, constatându-se şi faptul că animalele pe care le deţine nu sunt microcipate .
 
În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform prevederilor OUG nr.155/2001 privind programul de deţinere al câinilor fără stăpân.
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au atras atenţia asupra obligaţiei deţinătorilor şi proprietarilor de animale de a nu le lăsa nesupravegheate sau în libertate, pe drumurile publice sau pe terenurile agricole, acestea putând prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, caz în care vor fi aplicate măsuri contravenţionale sau penale, după caz.
 
Sursa:IJP Prahova