Elev de 12 ani, prins cu un pistol tip air-soft la o şcoală din Ploiesti
La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie, au fost informaţi de către cadrele didactice din cadrul unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că un elev s-a prezentat la unitatea de învăţământ având asupra sa un pistol cu bile din plastic. 
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie 2022, un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie.
În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă şi face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării. 
În cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a reprezentantului legal al minorului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/ 1991, pentru nesupravegherea acestuia, cu amendă în valoare de 200 de lei.
 Evenimentul în cauză,  s-ar fi produs în septembrie 2022.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ