IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DE CARBURANŢI
UPDATE:
În baza probatoriului administrat, ieri 18 octombrie a.c., faţă de doi bărbaţi cu vârstele de 24, respectiv 50 de ani, din comuna Târgşorul Vechi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Serviciul de Ordine Publică au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la sediul unei societăţi comerciale din comuna Brazi şi la domiciliile a trei persoane, din comunele Bărcăneşti şi Târgşoru Vechi, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de carburanţi, din autocisterne.
3 bărbaţi, cu vârstele de 24, 47 şi respectiv 50 de ani, au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada septembrie-octombrie 2022, cei trei bărbaţi bănuiţi ar fi sustras în mod repetat, din carburant din autocisterne, pe care l-ar fi transportat către diverşi beneficiari, în scopul comercializării.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, aproximativ 500 de litri de produs petrolier şi aproximativ 200 de litri de ulei.
Prejudiciul cauzat va fi stabilit în urma activităţilor desfăşurate.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto si video:Politia Romana/IJP Prahova