Prahovean depistat la volan având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge
Seara trecută, în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Gornet, au oprit, pentru control, pe DJ 231, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Gornet. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând cele două recoltări. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ