Un tânăr din Prahova a fost depistat de poliţişti conducând fără permis de conducere
 
La data de azi 13 octombrie a.c., în jurul orei 6.45, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN1, pe raza localităţii Comarnic, se deplasează un autoturism, ce are un mers sinuos.
 
În baza sesizării, poliţiştii au oprit în trafic autoturismul în cauză, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 47 de ani din oraşul Comarnic.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice Anulat.
 
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,83 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este anulat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ