Un prahovean a fost prins în flagrant delict în timp ce sustragea 100 de litri de produs petrolier

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în flagrant un bărbat în timp ce sustrăgea produs petrolier din cantităţile transportate cu o autocisternă.

Din primele verificări a reieşit faptul că, bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale de transport, în timp ce se afla în parcarea unui restaurant de pe raza judeţului Braşov, până la sosirea poliţiştilor, ar fi reuşit să sustragă cantitatea de 100 de litri combustibil Kerosen, tip JET A1.

Urmare a activităţii de prindere în flagrant, poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în judeţul Braşov, la sediul unei societăţi comerciale, unde au găsit 900 de litri combustibil tip JET A1, 550 de litri motorină şi 6.000 de litri de combustibil lichid tip păcură.

Produsele petroliere ridicate au fost predate în custodia societăţii prejudicate, precum şi în custodia persoanei percheziţionate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 46 de ani din comuna Brebu ar fi sustras în perioada 31 august -13 octombrie a.c., cantitatea de 600 de litri combustibil din cantităţile transportate cu autocisterna aflată în dotare.

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Sursa:IPJ Prahova