Municipiul Ploieşti găzduieşte proiecţia de gală a filmului “Mihai Viteazul Prinţul intrat în legenda Europei”
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, de la ora 19.00, la Cinema City din AFI Ploieşti, în prezenţa actorilor principali Denis Ştefan şi Aurelian Man, originari din Ploieşti, şi a regizorului, Mihaela Mihai. La gală vor participa autorităţi locale, precum şi o serie de invitaţi speciali, inclusiv din străinătate.
Din distribuţia filmului fac parte actori apreciaţi, atât în ţară cât şi în străinătate, alături de celebra actriţă Maia Morgenstern.
Oraşul Ploieşti este ctitorit de voievodul Mihai Viteazul, rol pe care Denis Stefan îl interpretează în noul film. Este povestea voievodului care, la acea vreme, a cutremurat gândurile şi acţiunile Europei, cucerind încrederea conducătorilor ţărilor europene ale epocii sale, înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Un vizionar care a dus la crearea României de astăzi şi al cărui destin a rămas pentru totdeauna în istorie.
Filmul are audienţă generală şi se bazează pe documente şi declaraţii, în premieră, ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit un manuscris rar despre Mihai Viteazul şi obiecte aparţinând domnitorului.
Primăria Municipiului Ploieşti este partener oficial al acestui eveniment cinematografic deosebit.
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti