Incendiu reziduuri petroliere în comuna Albeşti Paleologu
 
Pompierii prahoveni au intervenit , miercuri seară, la  stingerea unui incendiu care s-a  manifestat  la o habă încărcată cu aproximativ 30 de tone de reziduuri ale unor produse petroliere,  pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp.
Conform ISU Prahova, evenimentul a avut  loc pe amplasamentul unui operator economic.
ISU Prahova a mobilizat  4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
Prin intervenţia promptă şi efortul susţinut al pompierilor s-a reuşit localizarea incediului şi înlăturarea pericolului de propagare la cele 8 rezervare aflate în imediată apropiere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Nu s-a impus transmiterea unui mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert.
COMUNICAT ISU PRAHOVA:
Urmare a producerii incendiului la depozitul de produse petroliere din data de 12.10. a.c. din com. Albeşti Paleologu,  ISU Prahova face următoarele precizări:
 Domeniul de activitate al operatorului economic:  comerţ cu ridicată al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate;
Inspectoratul, prin Inspecţia de Prevenire, a desfăşurat ultimul control la acest operator economic în luna august a.c. Pe timpul  desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 6 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. 
Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 5 avertismente şi 1 amendă în cuantum de 10.000 lei;
Urmare a cercetărilor efectuate după finalizarea intervenţiei, s-a stabilit drept cauză probabilă de incendiu: efectul termic al curentului electric.
 
Foto:ISU Prahova