Un şofer din Prahova a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru infracţiuni la regimul rutier
Duminica seara, in jurul orei 19:30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în comuna Cornu, în incinta unei staţii peco se află un conducator auto sub influenţa băuturilor alcoolice.
În baza sesizării, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat conducătorul autoutilitarei, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
Întrucât conducătorul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Republica Moldova, nu a putut prezentat permisul de conducere, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, constatându-se că acesta nu figurează ca fiind titular al unui permis de conducere emis de către autorităţile Republicii Moldova.
În urma probatoriului administrat, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ