Un prahovean este cercetat pentru furt de material lemnos

La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 14:30 poliţişti Secţiei nr.10 de poliţie rurală Valea Călugărească au fost sesizaţi prin apel 112 de către un reprezentant al Ocolului Silvic Ploiesti, cu privire la faptul că, în comuna Drăgăneşti se află o persoană cu un atelaj hipo care ar fi oferit spre vânzare lemne de foc, fără a lăsa cumpărătorului documente de provenienţă, posibil să fie sustrase.

În baza sesizării, deplasaţi la faţa locului poliţiştii au identificat un tânăr care a declarat că a cumpărat lemne de foc cu 300 de lei de la un alt bărbat, care ar fi trecut pe stradă cu un atelaj hipo, fără a primi în schimb documente de provenienţă.

Întrucât persoana în cauză nu se mai afla în zonă, au fost efectuate verificări pe raza comunei, fiind identificat un atelaj hipo, condus de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Râfov.

Acesta a declarat că, în aceeşi zi, în jurul orei 11:00 a mers cu atelajul hipo pe islazul satului Sicrita unde ştia că este depozitat material lemnos şi profitând că nu se află nimeni în zonă, a încărcat materialul lemnos după care a mers în comună, cu sopul de a-l vinde.

În urma inventarierii, reprezentanţii Ocolului Silvic au ridicat în total 1,28 metri cubi material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infacţiunii de furt.

 

Sursa:IJP Prahova

Foto ilustrativ/ziarulprahova.ro