Politistii din Prahova au retinut doi  bărbaţi pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 2.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN1, pe direcţia de deplasare Braşov către Ploieşti, conducătorul unui autoturism ar fi manifestat un comportament agresiv în trafic.
 
În baza sesizării, poliţiştii au reuşit identificarea şi ulterior depistarea autoturismului în cauză, pe DN1 pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti în dreptul KM. 63.
 
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul în vârstă de 51 de ani din judeţul Constanţa, are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, Suspendat.
 
Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca mâine, 9 octombrie a.c., să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul suspendat.
 
 Tot noaptea trecută, în jurul orei 4.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna, în timp ce efectuau un filtru rutier în comuna Măneciu, au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comună.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.
 
Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine, 9 octombrie a.c., să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ