Comunicat Cupa Suporterilor

De mai bine de 90 de ani, fotbalul ploieştean - echipa pe care o iubim şi pentru care luptăm - ne-a oferit infinite motive şi momente de bucurie ca suporteri, ca ploieşteni şi mai ales ca oameni. Astfel că noi, membrii Peluzei Latine, ne-am gândit să facem din fotbal încă o dată un motiv de unitate şi astfel să intindem o mâna celor mai puţin norocoşi decât noi.

După cum bine stiţi, în data de 22.XII.2017, a avut loc Cupa Suporterilor "Peluza Latină" care a avut ca scop strângerea de fonduri, haine şi alimente pentru două centre de copii şi 4 familii nevoiaşe.

DA SE POATE! Ceea ce s-a întâmplat la acest eveniment ne-a depăsit cu mult asteptările, creând o punte peste bariere sociale, peste diferenţe culturale si peste orgolii. Pe această cale ţinem să mulţumim tuturor oamenilor cu suflet, care au întins o mâna de ajutor la bucuria adusă în pragul sărbătorilor copiilor şi membrilor familiilor puse la grele încercări.
S-a demonstrat încă o dată că suporterii Petrolului şi ploieştenii pot fi o mare FAMILIE atunci când este nevoie şi că împreună am putut aduce un strop de fericire în ochii a peste 150 de copii.

Bilant Cupa Suporterilor : 
Suma stransă şi predată către organizatori prin proces verbal semnat de catre Bubanu şi Av. Cătălin Popescu este de 9000 lei. Pe langa bani s-au mai strans aproximatix 120 de saci cu haine, 5 saci cu jucarii, 3 saci cu incaltaminte.

Distributia lor a fost facută după cum urmează:

Centrul de Plasament Plopeni :
-40 de saci cu haine, încăl
ţaminte, jucării.
-‎35 de sacose con
ţinând diverse produse: căni, lenjerie intimă, articole de igienă corporală, dulciuri, fructe etc...

Complexul de Servicii Comunitare "Sf. Andrei" Ploieşti :
-40 de saci cu haine, încăl
ţaminte, jucării.
-‎70 de sacose con
ţinând diverse produse: căni, lenjerie intimă, articole de igienă corporală, dulciuri, fructe etc...

Familia Ianculescu din Puchenii Mari a fost lovită de o mare nenorocire. Un incendiu puternic în noaptea de Ajun a lăsat pe drumuri 9 persoane dintre care 6 copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani. Pentru că au nevoie şi de o locuinta la acest caz încă lucrăm împreună cu Sebastian Savulescu(un om de bună credinţă din Ploieşti). Cert este că la această oră avem deja promisiunea spatiului unde se va construi noua casă pentru această familie, cu ajutorul Primăriei si a unui om de afaceri(Dragos) cu suflet mare din Pucheni. 
Pâna acum am reuşit să le oferim :
- Veselă şi tacâmuri, oale, cratite etc...
- ‎Saci cu haine, încăl
ţăminte, jucării, pături, perne etc...
- ‎Alimente, dulciuri, fructe, lenjerie intimă, articole de igienă corporală.
- ‎Suma de 1.000 Lei pentru construc
ţia casei, la care o să mai adaugăm un buget de minim 2.000 lei atunci când se va da drumul la construcţia ei.
Sperăm ca în maxim o saptămână să se înceapă construc
ţia casei. Mâine se demarează procesul actelor pentru achiziţionarea unui teren de 600m2 intravilan.

Familia Matei din Puchenii Mari, se află în aceeaşi curte cu Fam. Ianculescu, formată din 14 persoane dintre care 10 copii cu vârste cuprinse între 2 si 18 ani.
Alături de Sebastian Savulescu am putut ajuta cu saci de alimente, dulciuri, haine, încăl
ţaminte şi jucării pentru copii. Urmează demararea construcţiei unei noi case cu ajutorul unui om de afaceri din localitate.

Familia Grigore din Urlaţi, formată din 9 persoane dintre care 7 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, cărora le-a luat foc casa. De acest caz se ocupa Sebastian Săvulescu alături de primarul din localitate, unde şi noi am dat o mană de ajutor prin distribuirea a 15 saci de haine, alimente, jucării, încălţăminte şi sacose cu căni, lenjerie intimă, articole de igienă corporală, dulciuri şi fructe. 
Totodată, am donat şi suma de 1.500 lei pentru a putea ajuta la construc
ţia casei care este aproape gata.

Familia Duca din Urlaţi, formată din 7 persoane dintre care 4 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. 
Ne-am pus costumul de Mos Craciun şi am pornit spre loca
ţie cu 15 saci de haine, jucarii, încălţăminte şi alimente. Pe langă aceastea am adus şi sacose cu căni, lenjerie intimă, articole de igienă corporala, dulciuri si fructe. Pentru ei din primavară se va demara construcţia unei noi case la care noi vom participa activ la finalizarea ei.

În situatia in care doriţi să ajutaţi la unul dintre cazurile de mai sus, nu ezitaţi să ne contactaţi prin mesaj privat.

Pe această cale vrem să mulţumim tuturor partenerilor care au luat parte la acest turneu, oamenilor de bună credinţă din oraşul Ploieşti şi echipei FC Petrolul Ploiesti. De asemenea, anuntăm de pe acum că, următoarea ediţie va avea cu totul un alt format şi ne propunem ca acest eveniment să devină parte din oraşul Ploieşti şi parte din viata copiilor mai puţin norocosi decât noi.

În altă ordine de idei, castigătoarea turneului este echipa GialloBlu, formată din membrii independenţi ai Peluzei. Felicitări componenţilor pentru fotbalul de calitate pe care l-au arătat în meciurile disputate pe parcursul acestui turneu.

Montaj video : Ovidiu Calin, multumim!