Peste 200 de invitaţi la Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“

Organizaţia Umanitară CONCORDIA a organizat joi, 29 septembrie 2022, la Teatrul Odeon, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“, aflat deja la a VI-a ediţie, ediţie aniversară. De peste 30 de ani, CONCORDIA vine în sprijinul copiilor şi tinerilor din medii vulnerabile, pe care îi sprijină să îşi regăsească încrederea, să se dezvolte şi să pornească pe un nou drum spre o viaţă independentă. Evenimentul a avut loc sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României.

Sunt 30 de ani de angajament pentru copiii care au fost abandonaţi în fostele orfelinate sau care locuiau pe străzi. În continuare ajutăm şi avem grijă de 40 de copii în casele noastre de tip familial şi de peste 100 de tineri care au părăsit sistemul de protecţie de stat şi îşi caută propriul drum în viaţă. Acest lucru adiţional la 2.000 de persoane din cartierele sărace ajutate anual. După 30 de ani în domeniul social şi educaţional, ne-a devenit clar că nu mai este suficient pentru CONCORDIA să se concentreze doar pe ajutorarea celor nevoiaşi, ci trebuie să lucreze mai în amonte şi să abordeze problema sărăciei extreme în rândul copiilor. Credem cu tărie că numai prin serviciile integrate oferite de un centru de zi putem întrerupe ciclul sărăciei intergeneraţionale şi putem crea o cale reală pentru acei copii să devină adulţi independenţi.” doamna Diana Certan, reprezentant Conducere Executivă CONCORDIA România.

Oaspeţi de seamă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, domnul Georg Oberreiter, Ministru Plenipotenţiar, Adjunct Şef de Misiune la Ambasada Austriei la Bucureşti, şi peste 200 de invitaţi s-au bucurat de un concert extraordinar susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Adela Liculescu. Un moment emoţionant a fost dăruit de Corul copiilor din CONCORDIA, sub coordonarea prof. Teodora Banu Nistoroiu, acompaniat la pian de Daniel Dumitraşcu, Lucian Duţă la vioară şi de solistul Eduard Stoica şi Alexandru Dumitraşcu, percuţionist. Corul CONCORDIA este format din copiii înscrişi la Centrele de Zi pentru Copii şi Familii din Ploieşti şi pune accent pe bucuria de a cânta, dezvoltă încredere, respect şi înţelegere reciprocă.

Îmi face o deosebită bucurie să fiu astăzi aici cu voi şi alături de o organizaţie apropiată sufletului meu. În această seară sărbătorim împreună munca de 30 de ani a Organizaţiei Umanitare CONCORDIA. CONCORDIA este mereu acolo unde contează. Şi, pentru acest lucru, merită recunoştinţa noastră şi mai ales sprijinul nostru.” - Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României.

Alteţa Voastră Regală, dragi domni, dragi doamne, este o onoare pentru mine să sărbătoresc cu dumneavoastră această seară. O să vă explic, cu permisiunea dumneavoastră, de ce este o plăcere şi o onoare pentru mine să fiu în această seară aici. Pentru că exact acum 30 de ani, in 1993, am venit în România pentru prima dată. Şi urgenţa pe care a văzut-o fondatorul organizaţiei am văzut-o şi eu, şi era vizibilă la fiecare colţ de stradă în Bucureşti. Şi mă bucur să spun că în toţi aceşti 30 de ani de activitate ai CONCORDIEI, Ambasada Austriei a fost alături de această organizaţie. La fel de mult cum CONCORDIA a rămas alături de beneficiarii săi. Şi nimeni nu a fost trimis înapoi în stradă, fiecare tânăr a fost pregătit să fie pe propriile picioare. Şi pot să spun că această organizaţie a crescut împreună cu beneficiarii săi. - domnul Georg Oberreiter, Ministru Plenipotenţiar, Adjunct Şef de Misiune la Ambasada Austriei la Bucureşti.

Gazda evenimentului a fost, pentru al VI-lea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

Parteneri GOLD: Good Mills, The Grand.

Parteneri: Ambasada Austriei la Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Teatrul Odeon Bucureşti, PEPCO România, Agrana, Schoenherr.