Reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată
La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatare a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie, 2 în penitenciarele Gherla şi Botoşani şi două în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul.
Până la acest moment, la sediul unităţii de poliţie au fost conduşi doi bărbaţi cu vârstele de 22 şi respectiv 34 de ani.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 25 august-8 septembrie a.c., persoanele bănuite ar fi săvârşit 6 fapte de înşelăciune în formă continuată, prin metoda accidentul, 4 dintre acestea în formă consumată şi 2 în forma tentativei.
 
Prejudiciul cauzat este de 54.000 de lei şi 350 de euro.
 
În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.
 
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul de 34 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei nr.13 de Poliţie Bucureşti, cei ai Poliţiilor municipale Botoşani şi Gherla, poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Glina, de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab" Ploieşti şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ