Un barbat din Barcanesti a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată
La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatare a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate au identificat şi ulterior reţinut o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
În fapt, la data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 21.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa ar fi victima unei infracţiuni.
 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată persoana vătămată care a declarat faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din zona de Nord a municipiului Ploieşti, un bărbat i-ar fi smuls lanţul de la gât, fugind într-o direcţie necunoscută.
 
În continuare, poliţiştii au efectuat activităţi investigativ-operative şi au reuşit identificarea persoanei bănuite ca fiind un bărbat de 50 de ani din comuna Bărcăneşti.
 
Tot ieri, la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziţie pentru completarea probatoriului existent.
 
În cauză, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, iar azi 28 septembrie a.c., instanţa de judecată a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ