PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Prahova, LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ŞI MARE RISC
 
Începând cu luna martie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploieşti, au documentat activitatea unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc, care acţiona în municipiul Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Prahova. 
La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti,  împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au prins, în flagrant delict, în judeţul Constanţa, un bărbat după ce, în prealabil, acesta se aprovizionase cu o cantitate de metamfetamină. 
Ulterior, la data de 20 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploieşti, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc. 26 de persoane au fost conduse la sediul unităţii, în vederea audierii. 
Din cercetări a reieşit că o parte din membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu droguri de la dealeri din municipiul Constanţa, care ulterior erau comercializate către diferiţi consumatori. 
După finalizarea audierilor, faţă de 3 dintre persoanele bănuite a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile. 
La data de 23 septembrie, un alt bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor a fost depistat de poliţişti în municipiul Bucureşti şi faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile. 
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
La acţiune, au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Video:Politia Romana