Un prahovean a fost  reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru distrugere şi ameninţare
La data de 25 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ciorani au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Ciorani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. 
 
În fapt, în jurul orei 21:00, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că la autoturismul concubinului său, care se afla parcat în dreptul imobilului, se manifestă un incendiu. 
 
În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, incendiul fiind lichidat de femeie până la sosirea pompierilor, nefiind înregistrate daune majore.
 
În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că incendiul ar fi fost provocat de către un bărbat, care se află în conflict cu familia soţiei sale.
 
Tot din verificări, a mai reieşit faptul că bărbatul ar fi adresat soţiei sale, mai multe ameninţări, prin intermediul unor reţele de socializare.
 
Totodată, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin provizoriu de protecţie.
 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ameninţare. 
 
 
Foto ilustrativ
 
Sursă:IPJ Prahova