Un prahovean a fost arestat preventiv pentru tentativă la furt calificat şi furt calificat
 
La data de 23 septembrie a.c., poliţişii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în urma probatoriului adiministrat au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Gura Vitoarei, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi furt calificat.
În fapt, în dimineaţa zilei de 23 septembrie a.c., poliţiştii oraşului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului, au surprins în flagrant un bărbat în timp ce forţa cu un obiect metalic uşa unui magazin.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar mai fi forţat uşa unui alt magazin din oraş, dar pe motiv că a pornit alarma, acesta a părăsit zona. 
Ulterior, bărbatul a mers la un alt magazin alimentar, care avea expusă vitrina frigorifică spre vânzare în exterior, de unde ar fi sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice.
Astfel, în urma materialului probator administrat, bărbatul în cauză este bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de tentativă la furt calificat şi două infracţiuni de furt calificat.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au dispus reţinerea persoanei pe o perioadă de 24 de ore. 
Tot ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vălenii de Munte care au admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ