Festivalul Concurs de pricesne ”O rugă spre cer”, prima editie, duminica, 25 septembrie 2022
 Unele dintre cele mai cunoscute pricesne – cântece aparţinând folclorului religios românesc se vor auzi, la acest sfârşit de săptămână, la Ploieşti, într-un cu totul alt spaţiu, decât cel al lăcaşelor de cult. Este vorba despre Sala ”Marea Unire” a Palatului Culturii din municipiul reşedinţă al judeţului Prahova, unde, pe 25 septembrie a.c., la ora 17.00, va avea loc Festivalul de pricesne ”O rugă spre cer”. Aflat la prima ediţie, acest festival, care este organizat de Parohia Înălţarea Domnului din Ploieşti, se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani, desfăşurându-se pe două categorii de vârstă: concurenţi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 ani.
 
      Concurenţii vor interpreta o priceasnă ortodoxă fără acompaniament muzical, fiecare concurent urmând să se înscrie, până pe data de 23 septembrie 2022,pe adresa de email a festivalului: festivalul_o_ruga_spre_cer@yahoo.com
Potrivit organizatorilor, premiile vor consta în diplome şi daruri cu caracter duhovnicesc, fiind oferite pe categorii de vârstă, astfel: Premiul I, II, III, Menţiuni I, II, III, cărora li se vor alătura şi Premiul de popularitate şi Trofeul festivalului, juriul urmând să hotărască, de la caz la caz, acordarea şi a altor premii, în funcţie de valoarea interpretării concurenţilor.
 
 Juriul festivalului va fi format din specialişti în domeniul muzical şi religios, printre care se regăsesc pr. Mircea Alexa Ută, pr. Mihai Claudiu Băzăvan, Maria Tănase Marin, Marioara Man Gheorghe şi, în calitate de organizator, pr. Georgian Alexandrescu.
 
         Deschiderea festivalului va fi facuta de  Preacucernicul părinte Mihăiţă Stroe, Protoiereul Protoieriei Ploieşti-Sud.      
 
Sursa:Comunicat  Parohia Înălţarea Domnului din Ploieşti