Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă a ajuns in Ploieşti la Liceul Tehnologic Energetic ”Elie Radu”
Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă a ajuns miercuri în Ploieşti la Liceul Tehnologic Energetic ”Elie Radu”.
 
Centrul mobil are echipamente inteligente ce simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendiile din locuinţe, un pachet pentru condiţii meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur şi a modalităţii în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament.
 
Participanţilor la sesiunea de instruire, elevi şi profesori, le-au fost oferite mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia, astfel încât învăţarea să fie una cât mai experimentală şi mai uşor de aplicat în practică.
 
Cu această ocazie, voluntarii SMURD s-au mobilizat şi au oferit elevilor cursuri de prim ajutor şi le-au explicat cum trebuie să se comporte atunci când sunt puşi în situaţia de a-şi ajuta semenii implicaţi în accidente sau în alte împrejurări care le pun vieţile în pericol.
 
Sursa:Comunicat ISU Prahova