Doi prahoveni au fost depistaţi de poliţişti imediat după ce au furat bunuri personale
La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 15.45, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că, unei persoane i-a fost sustras un telefon mobil de pe tejgheaua unei societăţi comerciale.
În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului identificând angajata societăţii comerciale, care a declarat faptul că şi-ar fi uitat telefonul mobil pe o tejghea, iar după aproximativ o oră a constatat lipsa acestuia.
În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit la scurt timp identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, ca fiind un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Iordăcheanu, ulterior fiind depistat şi condus la unitatea de poliţie în vederea audierii.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
După aproximativ o jumătate de oră, tot poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că şi-ar fi pierdut portofelul în timp ce se afla la cumpărături în zona de Nord a municipiului Ploieşti. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată de apelantă, din verificări reieşind faptul că, în timp ce se afla în incinta unui magazin, în momentul în care a băgat portofelul în geantă după achitarea cumpărăturilor, acesta a căzut pe podea fără ca ea să realizeze la acel moment, părăsind magazinul. 
Ulterior, la constatarea lipsei portofelului, femeia s-a reîntors în magazin, găsindu-l fără suma de 1.850 de lei. 
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată la scurt timp, ca fiind un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiu, asupra sa fiind găsită suma în cauză. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate.
În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ