UN BARBAT DIN SLANIC A FOST REŢINUT PENTRU 24 DE ORE DE POLIŢIŞTI, DUPĂ CE AR FI SUSTRAS 6.800 DE LEI DIN LOCUINŢA UNUI BĂTRÂN
La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 13:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 80 de ani, din oraş, despre faptul că în urmă cu puţin timp, pe raza oraşului Vălenii de Munte, a fost abordat de către un bărbat, sub pretextul că doreşte să îi vândă diferite produse, declarând că are suspiciuni cu privire la persoana în cauză.
Din discuţia cu apelantul a reieşit faptul că cei doi urmează să se deplaseze la domiciliul bătrânului pentru a achita contravaloarea bunurilor.
În baza sesizării, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, împreună cu poliţiştii oraşului Vălenii de Munte au desfăşurat activităţi de supraveghere a traseului celor doi, precum şi a locuinţei apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuinţa bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Arad. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei şi 400 de euro.
Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiţi în autoturismul bărbatului,  suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenţie al acestuia. 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măuri preventive. 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Sursa:IJP Prahova