Municipiul Ploieşti este Capitala Tineretului din Romania in anul 2024
Ploieşti -  Capitala Tineretului din România în 2024!
Ploieşti, Let`s play! – Partnership. Lifelong – Learning. Advocacy. Youth - este conceptul programului Ploieşti Capitala Tineretului din România în 2024.
Obiectivul general pe care îl are Ploieştiul în anul 2024 este creşterea capacităţii de a oferi oportunităţi tinerilor din acest oraş – crearea contextului unei stări de bine, acţiunea tinerilor în comunitate, consolidarea ecosistemului de tineret, crearea de perspective pentru tineri.
Conceptul proiectului are 6 domenii de interes care să ducă la îndeplinirea celor 11 obiective europene pentru tineret: 
- Antreprenoriat & digital;
- Educaţie şi mobilitate europeană;
- Sănătate, bunăstare şi sport;
-Verde – Mediu;
-Cultură;
-Social – ocuparea forţei de muncă şi incluziune.
Cele mai importante obiective sunt:
- Înfiinţarea şi amenajarea unui Centru de Tineret, care va deservi tinerii din Ploieşti şi din zonele limitrofe;
- Amenajarea a câte unui spaţiu urban adecvat desfăşurării activităţii tinerilor în fiecare din cele şase cartiere ale Ploieştiului, la care vor avea acces tinerii din zona metropolitană;
- Derularea unui program de consiliere şi orientare în carieră pentru tineri, atât pentru cei care au terminat o formă de învăţământ, cât şi pentru cei care au abandonat studiile timpuriu;
- Formarea profesională a cel puţin 1000 de tineri (14-35 ani) în domeniul tineretului şi pentru ocupaţii ca: lucrători de tineret, formatori, coordonatori de voluntari, manageri de proiecte, PR&Comunicare, fundraising şi marketing;
- Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale (participarea socială activă, comunicare, cooperare, munca în echipă, înţelegerea naturii comunităţii şi implicare, roluri şi relaţii într-o societate democratică, îndatoriri, responsabilităţi şi drepturi; coduri şi valori morale). 
„Câştigarea acestui titlu „Ploieşti Capitala Tineretului din România 2024” înseamnă că proiectul propus poate contribui la schimbări semnificative, sustenabile şi cu impact în comunitate, pe termen mediu şi lung, pentru tinerii ploieşteni, în mod particular şi pentru comunitate, în general.
Consider că este mai important ca niciodată să fim conectaţi cu tinerii noştri şi să înţelegem împreună cum anume să construim viitorul. Iar viitorul presupune oportunităţi adaptate la nevoia unei stări de bine generală şi satisfacţie de viaţă crescută, dar şi perspective de viitor şi implicarea activă a tinerilor în comunitate.
Am toată încrederea în echipa Ploieşti Capitala Tineretului din România 2024, coordonată de tânărul consilier local Radu Simionescu, în atingerea obiectivului general al programului.  
Îi felicit şi le mulţumesc  pentru iniţierea şi implicarea lor în acest proiect. Doar împreună, ca o echipă, putem face din Ploieşti, Capitala Tineretului din România în anul 2024. Ploieşti, Let's PLAY!”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti