Un bărbat din Ploieşti a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile pentru violenţă în familie
La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 52 de ani, din municipiu, despre faptul că ar fi fost agresată de concubinul ei în vârstă de 53 de ani, cu acelaşi domiciliu. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă, stabilindu-se că între cei doi a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice, care ulterior a degenerat. 
Femeia ar fi fost agresată de bărbat, provocându-i o rană la nivelul capului, necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
Poliţiştii au procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent, în acest context fiind emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului prin care este obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri de femeie, precum şi faţa de locuinţa acesteia din municipiu. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, faţă de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ