Trei prahoveni au fost prinşi în flagrant delict, în timp ce sustrăgeau material lemnos
La data de 25 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au fost sesizaţi despre faptul că din zona împădurită Triaj din municipiul Ploieşti au fost tăiaţi mai mulţi arbori cu puţin timp în urmă, materialul lemnos fiind abandonat la faţa locului.   
 
În baza sesizării au fost efectuate activităţi specfice de depistare a persoanelor implicate, iar în jurul orei 17:30, în zona indicată de apelant au fost surprise 5 persoane, 2 adulţi şi 3 minori care au început să fasoneze arborii şi ulterior să îi transporte la marginea pădurii. 
 
Poliţiştii au procedat la legitimarea acestora, stabilindu-se faptul că cei 3 care tăiau şi transportau arborii au vârstele de 13, 21, respectiv 24 de ani, fiind domiciliaţi în municipiul Ploieşti.
 
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii, împreună cu doi pădurari au constatat faptul că persoanele bănuite ar fi tăiat 76 de arbori din specia salcâm, din aceştia, fiind sustrasă cantitatea de 0,104 metri cubi de material lemnos. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori şi furt de arbori.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/IJJ Prahova