O nouă acţiune sub acoperire a poliţiştilor ploieşteni, in mijloacele de transport
O nouă acţiune sub acoperire a poliţiştilor ploieşteni
Călătorim alături de voi!
Pentru observarea discretă a comportamentul călătorilor din mijloacele de transport public în comun şi pentru reducerea faptelor antisociale de orice natură, suntem din ce în ce mai des călători, alături de voi!
Aţi ghicit! Nu purtăm uniformă şi suntem fini observatori ai călătoriilor dumneavostră pe toate traseele din municipiul Ploieşti!
O nouă acţiune sub acoperire a avut loc ieri, 25 august a.c., în intervalul orar 16:00-18:00 în scopul asigurării unui climat optim de siguranţă în rândul călătorilor TCE, precum şi pentru întărirea sentimentului de siguranţă publică în rândul cetăţenilor.  
Pe această cale, poliţiştii le-au reamintit cetăţenilor, fie că aşteptau să urce în autobuz sau se aflau în acesta, să manifeste o atenţie sporită asupra bunurilor pe care le aveau cu ei, pentru a nu deveni ţinte ale infractorilor. 
Abaterea privind tulburarea liniştii publice cuprinde o multitudine de acte sau fapte ce pot atrage sancţiuni. Încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi linişii publice poate fi o contravenţie dacă o persoană săvârşeşte în public acte, fapte, gesturi ori foloseşte injurii, expresii jignitoare ori vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora apte să provoace o perturbare a ordinii şi liniştii publice sau apte să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea/onoarea acestora.
Amintim faptul că poliţistul îşi poate face cunoscută calitatea şi dacă este în ţinută civilă prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.
Sursă:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/zPL.ro