Un bărbat din Mizil a fugit cu un autoturism, după ce poliţiştii ploieşteni l-au pus să sufle în etilotest. Aceştia au tras un foc de arma
La data de 21 august a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în zona Parcului Municipal Vest, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism care circulă pe aleea de acces în parc. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în oraşul Mizil.  
Bărbatului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta nu fost de acord cu testarea. 
În timp ce poliţiştii discutau cu bărbatul, acesta s-a urcat la volanul autoturismului pe care îl conducea şi a pornit către centrul municipiului Ploieşti.  
Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost somat să se oprească, însă, întrucât şi-a continuat deplasarea, unul dintre poliţişti a executat un foc de armă în plan vertical, conducătorul auto neoprind nici de această dată. 
Ulterior, au fost efectuate verificări la domiciliul său, fiind invitat la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.  
În urma prezentării la sediul unităţii, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată, fiind testat şi cu aparatul DrugTest, de această dată, rezultatul fiind negativ.  
În cauză, faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă de 1.885 de lei, privind circulaţia de drumurile publice, fiindu-i, totodată, reţinut permisul de conducere, pentru 120 de zile. 
Măsurile dispuse în cauză sunt în concordanţă cu prevederile legale şi raportate la rezultatul verificărilor efectuate în mod operativ.
 
Sursă:Comunicat IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ