Trei bărbaţi au fost depistati cu 3,7 kilograme de cannabis în portbagajul unui autoturism (video)
 
La data de 22 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au prins, în flagrant delict,  două persoane, după ce acestea ar fi vândut peste 3,7 kilograme de cannabis. 
 
Din cercetări a reieşit că, o a treia persoană ar fi sprijinit activitatea infracţională a celorlalte două, în sensul că ar fi depozitat, pregătit şi transportat drogurile destinate comercializării.
 
Astfel, ieri, 22 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor 3 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de  droguri de risc, complicitate la infracţiunea de trafic de  droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept.
 
Ulterior, cele 3 persoane  au fost arestate preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Video:Politia Romana-IJP/BCCO Prahova