Eroul în uniformă. Un pompier a salvat o persoană căzută într-o fântână în comuna Amaru
Era o tură obişnuită în Detaşamentul de Pompieri Mizil până când, în jurul orei 14:25, a sunat alarma.
Dispeceratul anunţa datele unei posibile tragedii în com. Amaru – persoană căzută într-o fântână cu adâncimea de aproximativ 10 metri.  
Din acel moment, a început o cursă contra cronometru a salvatorilor. În cel mai scurt timp, echipajele au sosit la locul intervenţiei confirmând informaţiile sumbre furnizate de apelant.
Anii de experienţă şi lucrul în echipă au făcut ca fiecare salvator să cunoască abilităţile şi iscusinţa celui de lângă el. Astfel, toate gândurile s-au îndreptat către Plt. adj. Petre Ionuţ Valentin. 
Ionuţ a ştiut şi a simţit că este intervenţia lui. 
Nu era pentru prima dată când desfăşura o asemenea operaţiune.
Altruismul şi profesionalismul sunt principiile care îl călăuzesc tură de tură pe colegul nostru.
Ionuţ s-a echipat cu hamul folosit în astfel de situaţii, a fost asigurat cu cordiţe de salvare de către colegi şi a coborât în fântână, pregătind victima pentru operaţiunea de extragere din mediul ostil vieţii. Ulterior, cu ajutorul accesoriilor specifice, victima, o femeie în vârstă de 54 de ani a fost scoasă la suprafaţă.
A fost felicitat şi a primit aplauze din partea tuturor celor care au aşteptat cu sufletul la gură ca biata femeie să fie adusă la suprafaţă în viaţă.
 La finalul intrevenţiei acesta ne-a mărturisit, cu modestia ce îl caracterizează, că şi-a făcut doar datoria.
Rapiditatea cu care s-a intervenit şi profesionalismul de care au dat dovadă pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Mizil au condus la o intrevenţie de succes, în urma căreia o viaţă a fost salvată. 
În semn de respect şi aleasă preţuire, comanda inspectoratului l-a felicitat pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acţionat.
 
Sursa:ISU Prahova