UN PRAHOVEAN A FOST ARESTAT PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC
 
La data de 5 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploieşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, fiind vizată o persoană bănuită de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
 
Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai 2022, un bărbat, de 43 de ani, ar fi comercializat diferite cantităţi de cocaină consumatorilor din judeţul Prahova.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 71 de punguţe din material plastic care ar fi conţinut cocaină, 9 comprimate Xanax, 9.100 de lei, un pistol cu gaz neletal, 15 cartuşe de manevră şi 2 telefoane mobile.  
 
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.
 
La data de 5 august a.c., bărbatul în cauză a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar, ulterior, instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La acţiune, au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti. 
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Video:B.C.C.O  PLOIESTI/POLITIA ROMANA