Depistaţi de poliţişti la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv
 
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăeni, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Lipăneşti au oprit, pentru control, pe DJ 217  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în oraşul Breaza. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 6 august a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în zona sensului giratoriu Strejnicu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Târgşoru Vechi. 
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
Din fericire, acesta a fost depistat de poliţişti înainte de a produce un eveniment rutier.
Ulterior,  în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Băneşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Scorţeni. 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Seara trecută, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Păuleşti au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comună, despre care existau informaţii că ar conduce sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 7 august, în jurul orei 00:15, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Puchenii Mari, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Bucov au oprit, pentru control, pe DJ 101 D  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în comună.  
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 04:45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, în oraşul Comarnic s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 32 de ani din oraşul Buşteni, în timp ce se deplasa pe direcţia Ploieşti către Braşov ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se cu autoturismul pe partea carosabilă. 
Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În urma evenimentului rutier, bărbatul nu a suferit vătămări corporale. 
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Poliţiştii rutieri prahoveni sunt în permanenţă pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale si care prin acţiunile lor pun în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Sursa:IPJ Prahova