Sapte poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova  au luat lectii  de conducere a autospecialelor
Sapte poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova  au luat lectii  de conducere a autospecialelor 
 
 
Odată cu înfiinţarea Seviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, unul dintre aspectele pe care s-a pus şi mai mult accentul în perfecţionarea poliţiştilor este reprezentat de conducerea prioritară.
 
Tehnicile de conducere defensivă, siguranţa,  derapajul controlat, aderenţa, accelerarea şi modul de frânare sunt doar câteva dintre temele abordate de instructori, în perfecţionarea poliţiştilor în raport cu misiunile acestora.
 
În acest context, ieri, 3 august a.c., 7 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au concurat pentru testarea abilităţilor pe care trebuie să le stăpânească în conducerea autospecialelor de poliţie.
 
În urma unei şedinţe de conducere auto în regim prioritar şi defensiv, poliţiştii cu cele mai bune abilităţi de conducere s-au dovedit a fi inspector principal de poliţie Stanciu Doru din cadrul Serviciului Criminalistic şi agent principal de poliţie Rîjniţă Vlad, din cadrul Secţiei de Poliţe Rurală Valea Călugărească.
 
Întrucât rapiditatea în condiţii de siguranţă a echipajului de poliţie este esenţială în îndeplinirea activităţilor de serviciu, ofiţerii de pregătire profesională din Prahova sunt permanent alături de poliţiştii prahoveni.
Sursa:IPJ Prahova