PLOIESTI.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT
UPDATE:
În baza probatoriului administrat, ieri, 4 august a.c., faţă de tânărul în vârstă de 17 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
 
La data de 4 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova- Poliţia Municipiului Ploieşti au efecuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, în două cauze penale diferite, la domiciliile a 2 persoane bănuite de comiterea a 3 infracţiuni de furt calificat. 
2 persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii. 
Prejudiciul total cauzat în urma activităţilor infracţionale este de aproximativ 15.000 de lei. 
În vederea instrumentării uneia dintre cele două cauze penale, au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare, la domiciliile unui tânăr, în vârstă de 17 ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt calificat.
În fapt, la data de 7 iunie a.c., minorul ar fi sustras un telefon mobil care se afla într-un autoturism, parcat în zona cartierului Bereasca, din municipiu.
În cea de-a doua cauză penală, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat. 
În fapt, în noaptea de 18 spre 19 iulie a.c., bărbatul ar fi sustras din cotiera unui autoturism 8.600 de lei şi un telefon mobil.
Ulterior, la data de 25 iulie a.c., acelaşi bărbat ar fi sustras un laptop şi mai multe unelte de tâmplărie din anexa gospodărească a unei locuinţe din municipiu. 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă. 
Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto: Politia Romana/IJP Prahova