PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TĂIERE, FĂRĂ DREPT, DE ARBORI, FURT DE ARBORI, FALS INFORMATIC ŞI COMPLICITATE LA FALS INFORMATIC
UPDATE:
În baza probatoriului administrat, ieri, 3 august, faţă de bărbaţii cu vârstele de 30, 42, respectiv 54 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
UPDATE/PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TĂIERE DE ARBORI, FĂRĂ DREPT, FURT DE MATERIAL LEMNOS, FALS INFORMATIC ŞI COMPLICITATE LA FALS INFORMATIC
 
La data de 3 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din Prahova, au efectuat 17 percheziţii domiciliare, în oraşul Slănic şi în comunele Aluniş, Bertea şi Ştefeşti din judeţul Prahova, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals informatic şi complicitate la fals informatic. 
 
Au fost conduse la sediul unităţii de poliţie 20 de persoane, în vederea audierii. 
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iulie a.c., patru bărbaţi, cu vârstele de 28, 30, 42 şi respectiv 55 de ani, ar fi tăiat, fără drept, şi ar fi sustras, de mai multe ori, material lemnos din fondul forestier din comuna Bertea, comercializându-l către diferite persoane din comunele arondate oraşului Slănic.  
 
Totodată, unul dintre bărbaţi ar fi transportat material lemnos către diferiţi cumpărători, folosindu-se de numele societăţii comerciale a unui alt bărbat.  
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 3 motoferăstraie, 22.000 de mii de lei, o autoutilitară folosită la comiterea infracţiunilor, dar şi alte mijloace materiale de probă. 
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Video:Politia Romana/IPJ Prahova