ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA
Ieri, 2 august a.c., în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au fost organizate acţiuni pe raza municipului Ploieşti, a oraşului Buşteni şi pe drumurile naţionale din judeţ.
 
Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat o acţiune pe raza de competenţă pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principale cauze de producere indisciplina pietonilor.
 
De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim taxi.
 
Acţiunile au mai avut drept obiective prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracţionale precum şi prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale.
 
În cadrul activităţilor au fost legitimate 240 de persoane şi au fost controlate 200 de autovehicule.
 
Astfel, au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25.000 de lei. 
 
Au fost efectuate 92 de testări cu aparatul etilotest şi 6 cu aparatul DrugTest.
 
Totodată, au fost reţinute 4 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi o autorizaţie de taxi a fost reţinută.
 
Precizăm faptul că astfel de acţiuni sunt organizate permanent în vederea menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică dar şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ