Un bărbat din comuna Filipeştii de Pădure, reţinut pentru conducere fără permis de conducere şi furt calificat
 
La data de 28 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Şecţiei de Poliţie Rurală Floreşti au reţinut un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Filipeştii de Pădure, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi furt calificat. 
În fapt, ieri, 28 iulie a.c., în jurul orei 14:00, în baza unor informaţii, pe raza satului Diţeşti au fost efectuate activităţi specifice poliţieneşti, ocazie cu care, poliţiştii au observat circulând cu autoturismul pe dumurile publice, un bărbat despre care existau indicii că nu ar deţine permis de conducere. 
Totodată, existau indicii potrivit cărora, cu puţin timp în urmă, băbatul ar fi sustras de pe raza comunei Filipeştii de Pădure mai multe recipiente cu produse petroliere, pe care ulterior le-ar fi transportat la domiciliu. 
Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, somând în repetate rânduri conducătorul autoturismului să se oprească, acesta oprindu-se ulterior din cauza unei defecţiuni tehnice a autoturismului.
Cu ocazia verificării documentelor personale si ale autoturismului, a reieşit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Ulerior, în vederea administrării probatoriului, tot ieri a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la domiciliul bărbatului, la locaţie fiind identificate 4 recipiente a câte 60 de litri fiecare, pline cu produse petroliere, precum şi alte 16 recipiente care prezentau urme ale aceluiaş produs, dar şi mai multe mijloace materiale de probă. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui  autovehicul fără permis de conducere şi furt calificat. 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ