CERCETAŢI PENTRU EFECTUAREA UNOR OPERAŢIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE
La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, 10 în judeţul Prahova şi 2 în judeţele Brăila şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
13 mandate de aducere au fost puse în aplicare şi a fost îndeplinită procedura de citare faţă de alte 26 de persoane.  
 
Astfel, începând cu luna noiembrie 2021, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unei grupări, formată din 13 persoane, specializată în săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, care acţiona în judeţele Prahova, Brăila şi Galaţi.
 
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la persoane din judeţele Brăila şi Galaţi, pe care ulterior le-ar fi comercializat către consumatori din judeţul Prahova.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 350 de grame de substanţă solidă, 300 de grame de materie vegetală, 20 de comprimate de ecstasy, 7 telefoane mobile, înscrisuri, o armă neletală supusă autorizării, 5.070 de lei, 1.950 de euro, 50 de lire sterline, dar şi mai multe bunuri folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor.
 
Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz va dispune măsuri legale.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi de cel al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.
 
La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
 
Sursa:IJP PRAHOVA/POLITIA ROMANA