PERCHEZIŢII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT
UPDATE 
În urma probatoriului administrat, ieri, 27 iulie a.c., faţă de 7 bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
STIRE INITIALA:
În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Combatare a Furturilor din Locuinţe din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară în municipiu şi în comunele Valea Călugărească, Berceni şi Târgşoru Vechi, la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale.
13 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 20 şi 40 de ani au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii. 
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, dar şi care urmau să fie montate, precum şi materiale feroase şi neferoase, din incinta unor hale industriale şi şantiere în lucru.
Astfel, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a bărbaţilor în cauză, fiind cercetaţi pentru săvârşirea a 15 acte materiale ale infracţiunii de furt calificat în formă continuată din societăţi comerciale de pe raza municipiilor Ploieşti şi Bucureşti dar şi din comunele Blejoi şi Bucov.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 160.000 de lei. 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă, dar şi bunuri  susceptibile a fi interzise prin lege în vederea deţinerii.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel  110 autovehicule, fiind legitimate şi 123 de persoane.
Totodată, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale conform OUG nr.195/2002 şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
 
Sursa:IPJ Prahova