Special Olympics România a marcat 54 de ani de la fondarea mişcării Special Olympics International prin trei evenimente de Incluziune care au avut loc între 22-24 iulie

Special Olympics România a marcat 54 de ani de la fondarea mişcării Special Olympics International prin trei evenimente de Incluziune care au avut loc între 22-24 iulie

* Vineri 22 iulie s-a desfăşurat Competiţia de Bocce Special Olympics la care au participat 70 de sportivi

* Vineri 22 iulie Arcul de Triumf, clădirea emblematică Globalworth Tower, Fântânile urbane din Piaţa Unirii şi edificii din ţară au fost iluminate în roşu, un clip cu imagini ale campionilor Special Olympics România a rulat pe magazinul Cocor.

* Vineri 22 iulie – Duminica 24 iulie s-a desfăşurat Forumul Familiilor Special Olympics unde au participat reprezentanţi ai familiilor sportivilor din toată ţara care au discutat cu medici specialişti despre provocarea problemelor de sănătate la copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale.

 Între 22-24 iulie, Fundaţia Special Olympics România a celebrat cei 54 de ani de la fondarea mişcării Special Olympics de către Eunice Kennedy Shriver, prin trei evenimente de Incluziune: ILUMINAT PENTRU INCLUZIUNE, COMPETIŢIA DE BOCCE, FORUMUL FAMILIILOR.

În Bucureşti, Arcul de Triumf – monument istoric, clădirea emblematică Globalworth Tower, Fântânile urbane din Piaţa Unirii şi sediul Special Olympics România au fost iluminate în roşu, vineri 22 iulie, în semn de susţinere a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Pe tot parcursul zilei de vineri, un videoclip de prezentare a sportivilor Special Olympics, campioni naţionali şi mondiali, a rulat pe ecranele Centrului Comercial Cocor (https://bit.ly/3J4qtb1).

În ţară, partenerii noştri, Districtul Lions 124 România şi Cluburile: Lions Bistriţa, Lions Alba Iulia, Lions Arad 2007, Lions Arad, Lions Deva Sarmizegetusa, Lions Deva Decebal, Lions Bistriţa, Lions Timişoara Diamond, Lions Oradea, Lions Orăştie, Lions Club Constanţa Balkanica s-au alăturat demersului de incluziune, iluminând în roşu clădiri reprezentative, repere culturale şi sociale din localităţile lor. Postările cu imagini pot fi urmărite pe Facebook după haştagul #IluminatPentruIncluziune2022.

Evenimentul este unul cu tradiţie pentru Special Olympics România şi este celebrat începând cu anul 2018, marcând anul acesta 54 de ani de când mişcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi pentru crearea unei societăţi incluzive.

Mulţumim Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (din cadrul Primăriei Capitalei) pentru acordul de a ilumina monumentul Arcul de Triumf în culoarea roşie.

Mulţumim Fundaţiei Globalworth, Districtului Lions 124 România şi cluburilor Lions pentru că s-au alăturat acestei iniţiative.

Suntem recunoscători Centrului Comercial Cocor pentru amabilitatea de a furniza imagini cu sportivii Special Olympics România pentru cel de-al 5-lea an consecutiv.

Mulţumim Apa Nova pentru amabilitatea de a Ilumina în roşu Fântânile din Piaţa Unirii.

Forumul Familiilor Special Olympics România

Între 22 – 24 iulie 2022, s-a desfăşurat Forumul Familiilor Special Olympics, locul unde părinţii se întâlnesc şi pot pune întrebări medicilor de familie sau specialiştilor în psihoterapie, stomatologie, diabet, nutriţie, ORL, oftalmologie.

Cei aproximativ 30 de participanţi din Bucureşti şi din ţară au aflat răspuns la dileme legate de starea de sănătate post-pandemie. S-a discutat şi despre competiţiile Special Olympics care se vor organiza începând cu luna Septembrie.

Forumul Familiilor a fost finanţat de Lions Clubs International şi Toyota.

La Competiţia de Bocce au participat 70 de sportivi Special Olympics, evenimentul fiind organizat la Baza Sportivă Motivation, din Bragadiru, Jud. Ilfov. Ei s-au bucurat de participare, premiere, reîntâlnirea cu prietenii lor. Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul financiar al Toyota. Partenerul tehnic al competiţiei a fost Hervis Sports & Fashion.

A fost un tur de forţă pentru participanţii la evenimentul Iluminat pentru Incluziune. Unii dintre cei veniţi din ţară au participat la competiţia de Bocce, apoi au fost la Arcul de Triumf, la Fântânile de la Unirea şi la Cocor, iar sămâbătă şi duminică au fost alături de noi la Forumul Familiilor. Mulţumim tuturor celor care s-au alăturat mişcării Special Olympics şi au celebrat persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Împreună cu asociaţiile din ţară am stabilit noi parteneriate şi am planificat evenimente care să vină în sprijinul BRAVILOR”, a declarat Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics Romamia.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, a nedreptăţii şi a intoleranţei. În România, din anul 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii. Special Olympics România îşi doreşte să ajungă la fiecare dintre acestea şi la familiile lor prin competiţii sportive, activităţi educative în şcoli, cursuri de formare pentru antrenori, evaluari ale stării de sănătate, evenimente de strângere de fonduri şi prin soluţii sustenabile pentru creşterea angajabilităţii persoanelor adulte cu dizabilităţi intelectuale.

Special Olympics România publică informaţii actualizate pe website-ul oficial, pagina de Facebook, Instagram, Youtube.

Sursa:Comunicat Special Olympics România