ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI ÎN COLABORARE CU REPREZENTANŢII RAR
 
Vineri noapte, în intervalul orar 23:00-02:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroului Rutier au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linie rutieră, cu forţe mărite în municipiul Ploieşti, în colaborarea cu specialiştii RAR. 
 
Obiectivele acţiunii au fost prevenirea şi combaterea conducerii de vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv şi  reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale vehiculelor. 
 
Cu această ocazie au fost controlate aproximativ 60 de autoturisme şi 8 motocicluri, fiind constatate 30 de contravenţii. 
 
Au fost aplicate sancţiuni pentru modificări neomologate, valabilitate Inspecţie Tehnică Periodică expirată, viteză, precum şi pentru alte abateri.  
 
De asemenea, au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare şi 1 permis de conducere. 
 
Cu ocazia controalelor efectuate a fost constatată şi o infracţiune constând în identificarea unui tânăr care conducea sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. 
 
Exemplu:  
 
În jurul orei 23:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi în baza planului de acţiune au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul Republicii, condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiu. 
 
Întrucât conducătorul autoturismului prezenţa un comportament specific consumului de substanţe psihoactive, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
Din păcate, multe evenimente rutiere cu urmări grave se produc pe fondul conducerii de vehicule sub influenţa consumului de alcool sau a substanţelor cu efect psihoactiv. 
 
Reamintim faptul că poliţiştii rutieri prahoveni desfăşoară zilnic controale în trafic pentru combaterea acestei cauze generatoare de accidente rutiere, prin depistarea celor care nu respectă această prevedere legală.  
 
Siguranţa vehiculelor cu care vă deplasaţi este importantă pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic!
 
Sursa:IJP Prahova