Poliţistii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat ieri,  o acţiune pe Drumurile Naţionale din judeţ
Poliţistii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat ieri, 19 iulie a.c., o acţiune pe Drumurile Naţionale din judeţ, ce a avut drept obiective atât verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier public de marfă şi persoane, identificarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
S-a avut în vedere, de asemenea combaterea comerţului ambulant pe drumurile publice, cu precădere pe Drumul Naţional 1, zona Posada unde riscul comercianţilor de a fi victime ale accidentelor rutiere este unul foarte ridicat. 
În acest context poliţiştii au controlat 230 de autovehicule, efectuând 80 de testări cu apartul etilotest, precum şi 6 cu aparatul drugtest. 
Astfel, au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 72 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, regăsindu-se printre acestea şi sancţiuni la regimul vitezei sau nerespectarea prevederilor privind traversarea părţii carosabile. 
Pentru neregulile constatate de poliţişti au fost reţinute şi 5 certificate de înmatriculare. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 27.500 de lei. 
Poliţiştii rutieri prahoveni sunt în permanenţă pe drumurile publice din judeţ pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale, şi care, prin acţiunile lor pun în pericol siguranţa lor şi a celor din jur.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ