Bărbaţi arestaţi pentru furtul a 5 kilograme de bijuterii dintr-un magazin din Ploieşti
În perioada 6 iunie - 3 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au documentat activitatea infracţională a 4 bărbaţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt, faptă săvârşită la data de 6 iunie 2022. 
 
În fapt, la data de 6 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost sesizaţi de către un agent comercial al unei bijuterii, din municipiul Ploieşti, despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras din incinta societăţii, dintr-un seif, aproximativ 5 kilograme de bijuterii din aur. 
 
Prejudiciul cauzat în urma activităţii infracţionale este de aproximativ 1.325.340 de lei. 
 
În urma cercetărilor efectuate, cei 4 bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, din municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Ilfov şi Vâlcea, au fost identificaţi.
 
Din verificări a reieşit că cei 4 bărbaţi ar fi spart peretele vecin al încăperii în care se afla seiful, iar, prin decuparea peretelui dublu, situat în partea din spate a seifului metalic, ar fi sustras bijuteriile. 
 
În vederea administrării probatoriului, în perioada 27 iunie - 3 iulie a.c., poliţiştii au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile bărbaţilor, la locaţii fiind identificate şi indisponibilizate o parte din bijuterii, dar şi alte mijloace materiale de probă. 
 
Faţă de 3 dintre bărbaţi a fost luată măsura reţinerii. Ulterior, aceştia au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile. 
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
Sursa:IPJ Prahova