Infracţiuni la regimul rutier
 
În dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 05:30,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 102 L, în comuna Poseşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, domiciliat în comuna Starchiojd. 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Buna Vestire din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, fiind posibil ca unul dintre conducătorii auto să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.  
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiu, în timp ce efectua manevra de mers cu spatele ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu două autoturisme care se aflau parcate pe partea dreaptă a sensului său de deplasare. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Luni seară, în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Vlad Ţepeş din municipiu au oprit, pentru control, o motocicletă condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiu. 
Cu ocazia verificărilor efectuate asupra documentelor personale ale conducătorului auto şi ale autovehiculului, s-a constatat faptul că valabilitatea numerelor provizorii de circulaţie a expirat din cursul lunii august a anului trecut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ