Activităţi preventive desfăşurate de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Prahova
Marti, 19 iulie a.c., în intervalul orar 09:00-11:00, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, alături de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat si desfăşurat o acţiune de prevenire a victimizării minorilor, care aavut loc în curtea Bisericii Sfinţii Voievozi din oraşul Urlaţi, care găzduieşte o şcoală de vară.  
 
La această activitate au participat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. 
 
Scopul principal al activităţii a fost acela de îndrumare şi consiliere a  minorilor, astfel încât aceştia să se bucure de o vacanţă în siguranţă, să conştientizeze riscurile la care se expun dacă aleg să încalce regulile de convieţuire socială şi în special, reprezentând o categorie vulnerabilă de participanţi la trafic, regulile de circulaţie rutieră. Cu acest prilej, copiilor din ciclul primar le-au fost explicate câteva reguli de bază pentru a se deplasa în siguranţă pe drumurile publice ca pietoni sau biciclişti, dar şi faptul că strada nu este un loc de joacă. 
 
Elevii din învăţământul gimnazial au fost consiliaţi de către specialistul Agenţiei Naţionale Antidrog cu privire la riscurile consumului de droguri, atât din punctul de vedere al reacţiilor biochimice declanşate la nivelul organismului uman, cât şi prin prisma consecinţelor acestora asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale şi sociale, dar mai ales care sunt prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri. 
 
Totodată, reprezentantul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane le-a prezentat elevilor informaţii privind formele traficului de persoane şi moduri de racolare a victimelor cu exemple din activitatea practică. 
 
De informaţiile poliţiştilor angrenaţi în activitate au beneficiat peste 60 de copii cu vârste între 4 şi 16 ani, provenind de la mai multe unităţi de învăţământ din localitate, coordonaţi fiind de cadre didactice, dar şi de doi preoţi.  
 
Sursa: IJP Prahova