Dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
 
În cursul zilei de ieri, 17 iulie a.c.,  poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au reuşit identificarea unui minor în vârstă de 14 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. 
 
În fapt, ieri, în jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje potrivit cărora, în cursul nopţii ar fi fost efectuate două tranzacţii financiare de pe cardurile sale bancare, constatând astfel că şi-a pierdut portofelul personal. 
 
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un minor în vârstă de 14 ani care a găsit portofelul femeii, în cursul nopţii, în zona halelor cetrale,  cumpărând cu ajutorul celor două carduri bancare mai multe alimente în valoare de 340 de lei. 
 
În cauză, unul dintre părinţii minorului a fost sancţionat contravenţional pentru nesupravegherea acestuia, conform Legii nr. 61/1991, fiind totodată întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Fotom ilustrativ/republiknews.ro