Sase conducători auto depistaţi la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 16 iulie a.c, în jurul orei 7.45, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DJ 101G, în localitatea Brazi au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Drajna.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În jurul orei 18.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au fost sesizaţi prin apel 112, despre producerea unui accident rutier, pe strada Dorobanţi din oraş.
 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 47 de ani în timp ce conducea un motocicliu, pe strada Dorobanţi a intrat în coliziune cu un autoturism condus tot de un bărbat. 
 
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală (posibil uşoară) a unei pasagere al motociclului, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată.
 
La faţa locului conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului de 47 de ani a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat,  ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În jurul orei 20:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul un autoturism ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, din comuna Scorţeni.
 
În baza sesizării, s-a deplasat echipa operativă iar din primele verificări a reieşit că, un bărbat în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Băneşti către comuna Scorţeni a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu gardul imobilului cât şi cu contorul de gaze amplasat în exteriorul acestuia. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 00.45, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Floreşti au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Măgureni.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
O oră mai târziu şi poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce desfăşurau activităţi pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe DN 1B, în localitatea Blejoi au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Dâmboviţa.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În continuarea verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că dreptul de a conduce al bărbatului figurează cu restricţii suspendat.
 
Şi în jurul orei 3.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1A, intersecţie cu strada Ştrandului, din municipiu au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Dumbrava.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În toate cele 6 cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive
 
Tot ieri, în jurul orei 11.45, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 1, intersecţie cu DJ 129 G, în localitatea Strejnicu au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Corneşti, judeţul Dâmboviţa.
 
Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la substanţe posibil cu efect psihoactiv.
 
Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Alte infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 15.30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu.
 
Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Câmpina, iar în urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că, numerele de circulaţie provizorii ale autoturismului figurează ca fiind expirate.
 
In cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot ieri, în jurul orei 18.00 poliţiştii Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula din direcţia bulevardului Bucureşti către Strada Depoului, conducătorul auto oprind iniţial la semnal şi ulterior demarând în trombă.
 
Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, iar pe strada Marin Brutaru au reuşit oprirea autoturismului în cauză.
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 29 de ani, din comuna Râfov, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
De asemenea, a fost identificat şi proprietarul care a declarat că i-a încredinţat autoturismul bărbatului pentru a-l conduce pe drumurile publice, deşi cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere.
 
Sursă:IJP Prahova