Depistaţi la volan sub influenţa substanţelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice
La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 18.46, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice au oprit pe strada Mărăşeşti, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiu.
Întrucât la înmânarea documentelor, poliţiştii au sesizat că bărbatul aflat la volan avea un comportament agitat, i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul Drugtest, care a indicat pozitiv la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
O oră mai târziu, poliţiştii secţiei de poliţie rurală Blejoi în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza satului Tătărani au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Bărcăneşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 3.10, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Lăpuşna din municipiu au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Drăgăneşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP PRAHOVA
 
Foto ilustrativ