ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR SECŢIEI NR.1 DE POLIŢIE PLOIEŞTI
Pe parcursul a două zile, 10 şi 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au desfăşurat acţiuni punctuale, în zona centrală a municipiului şi nu numai.
Activităţile au avut ca obiectiv descurajarea elementelor infracţionale, combaterii fenomenului de parazitism social dar şi al fenomenelor cu impact stradal.
Astfel, au fost legitimate 80 de persoane, au fost controlate 35 de autovehicule şi 4 societăţi comerciale au fost verificate.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.290 de lei.
 
Exemple:
 
La data de 10 iulie a.c., au fost depistaţi patru tineri cu vârstele cuprinse între 15 şi 16 ani, în timp ce coborau în viteză cu bicicletele scările pasajului pietonal, din cadrul unui centru comercial din municipiul Ploieşti, punând în pericol siguranţa lor şi a altor persoane.
Faţă de aceştia s-a luat măsura sancţionării conform prevederilor O.U.G.  nr.195/2022, fiind ulterior încredinţaţi părinţilor.
 
În noaptea de 11 spre 12 iulie a.c., au fost depistaţi în zona centrală doi minori cu vârstele de 13, respectiv 14 ani, care aveau asupra lor mai multe tuburi de vopsea, poliţiştii stabilind faptul că le-ar fi folosit în mai multe locuri publice pentru a face graffiti.
În cauză, reprezentanţii legali ai acestora au fost sancţionaţi conform prevederilor Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Acţiunile poliţiştilor Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti continuă, pentru prevenirea infracţionalităţii pe raza de competenţă sub toate aspectele.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ